Spar gebyrer og procenter på pengesager – det er udgifter som du intet får ud af

Bankerne og den finansielle sektor er kendt for at tjene gode penge. Mange af disse penge tjener bankerne på os forbrugere ved at tage gebyrer for ydelser og pålægge forskellige procenter og renter på transaktioner. For os forbrugere er disse udgifter til gengæld en af de sureste. Vi får absolut ikke noget ud af at betale for meget for disse bankting. Derfor kan der være en god idé i at nedbringe disse sure udgifter. Jeg har lavet lidt tips:

Spørg din bank om bedre vilkår

Spar gebyrer og procenter i banken - ikon med pengesedler, kreditkort og mønter

Noget specielt ved bankerne er, at mange af deres kunder har forskellige priser og renter på de samme ydelser. Det er smart for bankerne, for så kan de over for nogle kunder tage en højere pris og på den måde tjene mere.

Når du har vænnet dig til tanken om dette, så skal du handle derefter; nemlig ved at spørge om du ikke kan få en bedre pris for en ydelse, en højere indlånsrent eller lavere udlånsrente. Det er ikke sikkert du få noget ud af det, men det gør du med garanti heller ikke, hvis du ikke spørger.

Skift bank eller betalingsløsning når du har lyst og grund til det

Mange mennesker er utrolig loyale over for deres bank. Det er der ikke nogen som helst grund til. Du skylder ikke banken noget, og den er til for at tjene penge til sine aktionærer. Så hvis du er træt af din bank, så kig efter, om du kan finde en mere attraktiv løsning. Og der er jo ingen der siger, at du behøver at forlade din nuværende bank når du har fundet noget der er bedre. Jeg har personligt en bankkonto i en række banker fordi de på et tidspunkt havde nogle gode vilkår.

Shop lidt mellem bankerne: Mybanker, Lunar Way, Revolut og N26

Her er lidt idéer til hvis du vil shoppe lidt i den finansielle sektor:

  • Kig på Mybanker efter en bank med lidt bedre indlånsrenter og udlånsrenter.
  • Tjek om det danske Lunar Way måske er noget for dig. Det koster ikke noget at oprette en konto og få et betalingskort.
  • Tjek om Revolut måske er noget for dig. Ligeledes gratis at oprette og få Mastercard. Favorable muligheder over international pengeoverførsel. Revolut er oprindeligt Britisk men ligger nu i Litauen.
  • Tjek om N26 er noget for dig. Også gratis at oprette og få Mastercard. Mulighed for Apple Pay og Google Pay. N26 er tysk.

Sikring mod at en bank krakker

Når du shopper mellem banker, så vil du gerne være sikker på, at dine penge ikke forsvinder hvis en bank den krakker. Dette kan du gøre:

  • Undersøg, at banken er omfattet af den danske Garantiformuen (Indskydergaranti).
  • Sørg for ikke at have mere end ca. 750.000 kr. i banken, da det er det som Garantiformuen dækker.
  • Ved brug af udenlandske banker undersøg at der er en lignende ordning som Garantifonden.

Undersøg altid om der findes en billigere eller gratis løsning

  • Bruger du den billigste måde at betale regninger? Dette er ofte noget der foretages rigtig mange gange, så en for dyr løsning kan løbe op i det lange løb. Tjek om det er billigst at bruge betaligsservice eller at bruge betaligskort eller noget helt andet. Og få så ændret metoden hvis den ikke er billigst!
  • Er der gebyr på brugen af dit betalingskort? Kreditkort (som ikke er Visa-dankort) er oftest forbundet med en omkostning på nogle procent for hver betaling. Tjek det og begynd at bruge den billigste metode.
  • Slip for omkostninger og besvær ved at hæve kontanter: brug Dankort (Visa/Dankort), Mobilepay, Applepay og Googlepay

Andre anbefalinger

Kategorier
Scroll to Top